Słodki Muffin

Wszystkie nasze torty są niezwykłe także dlatego, że tworzy je wyjątkowy zespół.

Wspólna pasja, dążenie do rozwoju sprawiają, że pieczemy torty najwyższej jakości.

663 263 863 
ula@slodkimuffin.pl ul.Obozowa 95, 01-433 Warszawa

Bądź z nami na co dzień na Instagramie

O muffinie

Żaneta

dekoratorka

Pierwszy tort zrobiła dla swojego syna 9 lat temu. Każdy element wykonała samodzielnie, nawet figurkę z masy cukrowej ulepiła własnoręcznie. Wtedy odkryła w sobie pasję do tworzenia słodkich dekoracji. Od tamtej pory wracała do masy cukrowej przy każdej nadarzającej się okazji. Z przyjemnego zajęcia narodziła się pasja, którą obecnie rozwija robiąc unikalne dekoracje w Muffinie. Żaneta jest naszą oazą spokoju. Znajduje plan B w każdej stresującej sytuacji.

Ola J.

cukiernik

Słodkości to jej pasja. Pierwsze wypieki robiła już w gimnazjum. Ola uczyła się na własnych błędach. Każda porażka motywowała ją do drążenia tematu, dopóki nie udało jej się zrobić perfekcyjnego wypieku. Jest naszą mistrzynią makaroników. To im poświęcała ostatnio mnóstwo czasu i serca. Po kilku tygodniach prób doczekała się makaroników, których nie powstydziłby się sam Pierre Herme.

Ola M.

dekoratorka

Z wykształcenia pedagog animacji i edukacji przez sztukę. Kocha dzieci i zabawę z nimi. To dzięki nim odkryła w sobie talent do lepienia figurek, nie tylko tych z plasteliny. Ma niezwykły zmysł artystyczny, bawi się fakturami i kolorami. Potrafi rozśmieszyć nas do łez swoimi minami i opowieściami rodem z innej planety.

Ula Stępniak

założycielka firmy

Pieczenie i komponowanie nowych smaków to jej życie. Przygodę z cukiernictwem zaczęła paradoksalnie dzięki pracy w korporacji. Po stresującym dniu relaksowała się w kuchni przy pieczeniu ciast z babcinych przepisów. Kiedy opanowała je wszystkie do perfekcji zaczęła robić własne. To właśnie wtedy doszła do wniosku, że chce swoje wypieki pokazać światu - tak powstał Słodki Muffin.

Słodki Muffin to artystyczna pracownia cukiernicza, która powstała z miłości do pieczenia. Przekona się o tym każdy, kto spróbuje naszych wypieków. Oprócz najlepszej jakości, naturalnych i zawsze świeżych składników, w naszych tortach i muffinach czuć miłość do słodkości i pasję ich przyrządzania. Właśnie to chcemy pokazać innym: słodycze, które zawierają wyłącznie naturalne elementy, mogą być wyjątkowo smaczne, a do tego jeszcze pięknie wyglądać. Jak to robimy? Nie stosujemy sztucznych składników. Kupujemy laski najlepszej wanilii i samodzielnie robimy z nich ekstrakt. Jeśli w torcie znajdują się konfitury porzeczkowe, to pochodzą one z babcinej kuchni i są przyrządzane wedle starej rodzinnej receptury.

Nie stosujemy żadnych konserwantów, dlatego nasze znakomite muffiny mają termin przydatności 2 dni.