
Ula Stępniak
właścicielka
Słodki Muffin powstał 10 lat temu z miłości do wypieków i pasji do tworzenia nowych smaków. Wciąż odkrywam nowe połączenia, uczę się nowych tekstur i doskonalę swoje techniki dekoracji tortów i słodkich wypieków. Swoją wiedzą na temat prowadzenia słodkiego biznesu dzielę się z innymi, jestem autorką ebooków z przepisami i pomysłodawczynią Słodkiej Konferencji - pierwszemu w Polsce wydarzeniu poświęconemu słodkiej branży.
Słodki Muffin to artystyczna pracownia cukiernicza, która powstała z miłości do pieczenia. Przekona się o tym każdy, kto spróbuje naszych wypieków. Oprócz najlepszej jakości, naturalnych i zawsze świeżych składników, w naszych tortach i muffinach czuć miłość do słodkości i pasję ich przyrządzania.
Właśnie to chcemy pokazać innym: słodycze, które zawierają wyłącznie naturalne elementy, mogą być wyjątkowo smaczne, a do tego jeszcze pięknie wyglądać.
Jak to robimy?
Nie stosujemy sztucznych składników. Kupujemy laski najlepszej wanilii i samodzielnie robimy z nich ekstrakt. Jeśli w torcie znajdują się konfitury porzeczkowe, to pochodzą one z babcinej kuchni i są przyrządzane wedle starej rodzinnej receptury.
Nie stosujemy żadnych konserwantów, polepszaczy smaków czy sztucznych mieszanek.